Laatste update 16 oktober 2020:

De afgelopen weken heeft Nederland weer te maken gehad met strengere Corona regels. Vooralsnog zijn er geen verdere restricties opgelegd aan de fysiotherapie.

Echter, om in deze tijd op een verantwoorde en veilige manier te blijven werken, zijn enkele aanpassingen gemaakt.

Naast de huidige algemene corona- en hygiënemaatregelen hanteert Bekkenfysiotherapie Boskant en Eindhoven een aantal aanvullende huisregels. Deze huisregels dragen zorg voor zowel uw als onze veiligheid. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Huisregels:

 • De fysiotherapeut maakt gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Wij vragen u ook om een mondkapje te dragen (dit zien wij als een verplichting om te kunnen behandelen).
 • Als u één of meer van de klachten/symptomen (verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en/of verhoging boven de 38 graden) heeft en/of u bent in een besmet gebied geweest, kunnen wij u op dit moment niet behandelen. Bij griep of andere luchtwegklachten verzoeken wij u niet te komen.
 • Neemt u bij klachten contact op met de praktijk om de alternatieve behandelmogelijkheden te bespreken of een nieuwe afspraak in te plannen.
 • Was uw handen voor en na de afspraak.
 • Geen handen schudden.
 • Neem zelf twee grote handdoeken / badlakens mee van thuis welke de behandelbank af kan dekken. Neemt u deze niet mee, kunnen er extra kosten in rekening gebracht worden. Deze extra kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.
 • Wij verzoeken u om alleen naar onze praktijk te komen. Als iemand u wegbrengt, verzoeken wij hem/haar buiten te wachten (uitzondering hierop is wanneer uw kind wordt behandeld of wanneer de behandeling niet zonder begeleider uitgevoerd kan worden).
 • De fysiotherapeut maakt gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Wij vragen u ook om een mondkapje en handschoenen te dragen (dit zien wij als een verplichting om te kunnen behandelen).
 • Houd waar mogelijk 1,5 meter afstand van andere patiënten.
 • Wij verzoeken u maximaal 5 minuten van te voren te praktijk te betreden.

Aanvullend geldt dat u het Medisch Centrum Boschdijk (lokatie Eindhoven) alleen mag betreden mét een mondkapje.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Deze kunt u met ons bespreken. We geven graag uitleg en advies waar mogelijk. 

Wanneer u een afspraak wilt maken of wanneer u vragen heeft, is de praktijk telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09:00 tot 14:00.

 0413-842707
06-10350414 / 06-48117577

U kunt ons ook bereiken via mail of een bericht versturen via WhatsApp. 

Met vriendelijke groet,
Team Bekkenfysiotherapie Boskant en Eindhoven

 

Update 27 april 2020:

Verlenging tijdelijke sluiting praktijk voor “fysieke” behandelingen in verband met Corona virus.

Ondanks de hoop op versoepeling van de maatregelen voor behandeling bij de fysiotherapeut is er hiervoor nog geen groen licht gegeven en blijven de zelfde richtlijnen van kracht. Dit betekent dat ook Bekkenfysiotherapie Boskant en Eindhoven gesloten blijven voor “fysieke” behandelingen (verwachting minimaal tot 28 april).

De ingeplande behandelingen op de praktijk komen hierdoor helaas te vervallen.
Zodra behandelingen in de praktijk weer mogen plaatsvinden, zullen wij u hierover berichten. Ingeplande telefonische / videoconsulten kunnen door gaan zoals gepland.

Door de verlenging van de maatregelen, merken we dat sommige behandelingen niet langer kunnen worden uitgesteld. Heeft u klachten waarvan u denkt dat behandeling noodzakelijk is, neemt u dan contact op met de praktijk.

Voor het inplannen van video/telefonisch consult, advies en/of overleg kunt u ons bereiken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09:00 tot 12:00.

0413-842707
06-10350414 / 06-48117577

U kunt ons ook bereiken via mail of gebruik maken van WhatsApp. 

Namens Bekkenfysiotherapie Boskant en Eindhoven wensen we iedereen veel sterkte toe.

Update 3 maart 2020:

Maatregelen omtrent het Corona virus (COVID-19).

Wij dragen heel graag een steentje bij aan de algemene gezondheid en in dit geval doen wij er alles aan om te zorgen dat verspreiding van het Coronavirus wordt voorkomen.

Wat betekent dit voor u als wanneer u de praktijk wilt bezoeken?

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Hiermee wordt de kans om onopgemerkt het virus verder te verspreiden zo veel mogelijk voorkomen. Deze maatregelen zijn genomen zodat de vitale infrastructuur zoals de zorg, brandweer en politie door moet kunnen blijven gaan. Om deze reden voelt het ook als onze verantwoordelijkheid om deze zorg te kunnen blijven bieden aan hen die het nodig hebben.

Wij nemen daarom extra maatregelen om u toch van dienst te kunnen zijn. Onze behandelingen en andere activiteiten gaan daarom in principe gewoon door tenzij door het RIVM anders wordt aangegeven. Wel willen wij graag om uw medewerking vragen op de volgende punten:

 • Vertoont u (lichte) ziekteverschijnselen, bel dan de afspraak af. Heeft u koorts, voelt u zich niet lekker, bent u verkouden of veel aan het hoesten? Dan bent u niet welkom in de praktijk. Wij plannen graag een afspraak op een ander moment met u.
  U kunt uw afspraak zonder consequenties verzetten. Wilt u proberen dit zoveel mogelijk 24 uur van te voren te doen? Zo kunnen wij het vrijgekomen plekje opnieuw invullen.
  Als u uw afspraak niet van tevoren af zegt, wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht, ongeacht de reden van niet verschijnen.
 • U moet uw afspraak ook afzeggen als u in aanraking bent geweest met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld of als u in een besmet gebied bent geweest.
 • Neem zelf een schone handdoek mee naar uw afspraak
 • In de praktijk schudden we momenteel geen handen meer.

Welke maatregelen hebben wij getroffen?

 • Wij wassen onze handen voor én na aanraking, ook desinfecteren wij onze handen met alcohol of desinfectiegel.
 • Wij zorgen na een behandeling voor een goede ontsmetting van de ruimte. Ook worden deurklinken, behandelbanken, etc extra gereinigd.
 • Wanneer wij merken dat u griepverschijnselen met hoesten / benauwdheid vertoont, wordt dit direct besproken en zal de afspraak verzet worden.
 • Heeft een van onze medewerkers zelf griepverschijnselen met hoesten / benauwdheid, dan voert hij / zij geen behandelingen uit en blijft deze medewerker thuis.
 • Bent u ziek maar heeft u onze begeleiding hard nodig? Neemt u dan contact op met de praktijk. Wij proberen u telefonisch zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Wij volgen het nieuws met betrekking tot de actuele ontwikkelingen op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19. Voor eventueel aanvullende maatregelen wordt het advies en/of de opdracht van het RIVM gevolgd. Wij proberen u hiervan middels deze site zo goed mogelijk op de hoogte te houden.

Als u vragen heeft, aarzelt u dan niet deze te stellen. Wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,
Bekkenfysiotherapie Boskant / Eindhoven